Schminken

Naast dat ik, Paulien Lakeman graag op kinderen pas, schmink ik ook heel graag! Momenteel ben ik bezig met een schmink cursus via Noddies. Ook heb ik al eerder een cursus gedaan en al vele ervaringen opgedaan met schminken op kinderfeestjes, koningsdag, bedrijfsfeesten e.d.

Mag ik ook op jouw feestje komen schminken?

€40,00 voor het eerste uur, overige uren €30,00 per uur (per uur schmink ik gemiddeld 8 kinderen, afhankelijk van de wensen) – max 15km rondom Wervershoof (of extra reiskosten – €0,30 per km).

Er wordt geschminkt met de merken Superstar, Grimas, Fusion Body Art en Diamond FX, dit zijn allen schminken op waterbasis. Deze merken voldoen aan de strenge eisen die gesteld worden door de Europese Cosmetica Wetgeving. Zelf zorg ik voor goede hygiëne van de te gebruiken materialen.

Afschmink tips:
Schmink erop brengen is leuk! Maar het moet er ook weer af, maar wat is nu de beste manier daarvoor? Doe zeep op je handen, wrijf dit over de schmink, zodat de schmink een soppig papje wordt. Spoel de schmink er daarna af. Bij voorkeur er af spoelen met koud water en niet vegen met een washand omdat je het er dan weer in kunt wrijven. Warm water opent de poriën waardoor de schmink eerder achter blijft, vandaar het advies met koud water. Kan het niet anders, zorg dan dat je washand goed nat is. Ieder soort zeep kun je hiervoor gebruiken, maar babyzeep is het meest aan te raden in de kindergezichtjes omdat daar geen parfum in zit. Zit er glitter bij de schmink? Haal die er dan als eerste af! Dit doe je dus voor dat je met zeep een papje maakt. Dit doe je met een plak bandje.

Mocht niet alle kleur verwijderen van de schmink dan noemen we dit kleurzweem. Herhaal het hierboven geschreven proces dan nogmaals. Werkt dit ook niet, dan heeft jouw kind helaas een huid waar dit bij ieder merk van schmink zo zal zijn. Ik adviseer je dan om een speciaal zeepje te kopen waardoor schmink verwijderen ook voor de gevoelige huid makkelijk zal gaan. klik hier